Joustoluoton korko

Viitekorko vs. todellinen vuosikorko

Joustoluoton korko riippuu aina lainan myöntäjästä. Viitekorko voi toisella lainanmyöntäjällä olla 4,16% samalla kun toisen todellinen vuosikorko on yli 29%. Kannattaa siis olla tarkka ja kärsivällinen kun lainaa on hakemassa. Jos kuitenkin pitää vertailla lainat nopeasti ja saada rahaa tilille jopa samana päivänä, kannattaa lainatarpeet kilpailuttaa esim. OmaLainan avulla, joka vertailee lainat puolestasi, ja löytää sinulle edullisimmat korot.

Joustoluoton korot voi myös vertailla

Vertaile alta joustoluoton korkoja painamalla ”Alin korko” painiketta!

Omalaina.fi

Omalaina on lainojen kilpailutuspalvelu, jonka avulla voit saada edullista lainaa tilillesi jopa saman päivän aikana.

 

Ferratum

Ferratumin joustoluotto on 2000 €:n luottotili, jolta voit tehdä juuri sinulle sopivan kokoisia nostoja, milloin ja missä vain.

Rahalaitos

Rahalaitos kilpailuttaa joustoluotot puolestasi. Täyttämällä yhden helpon hakemuksen, saat useita toinen toistaan parempia tarjouksia.

Viitekorko vai todellinen vuosikorko

Älä kuitenkaan oleta, että lainasivun yhteydessä kirjattu viitekorko on koko lainan kustannus prosenteissa. Tämä saattaa vielä huikeasti nousta, jos lainaan lisätään kuukausittaisia tilinhoitomaksuja, nostopalkkioita ja muita kustannuksia. Tehdäänpä siis pieni laskelma:

Olet ottamassa 5000 euron lainaa tai joustoluottoa 36 kuukauden maksuajalla. Viitekorko on 10%. Lisäksi tulee kuukausittaiset tilinhoitomaksut 4,95 € / kk ja nostopalkkio 150 €. Tällöin todellinen vuosikorko on huomattavasti korkeampi kuin 10% – tällöin todellinen vuosikorko on 14,71% ja lainan kokonaiskustannukset ovat 6134,49 €.

Ota siis huomioon se, että todellinen vuosikorko määrittää luoton, lainan tai joustoluoton todelliset kustannukset prosentteina.

Älä ota kallista lainaa, vaan satsaa edullisiin joustoluottoihin

OmaLaina taitaa olla Suomen edullisin joustoluotto. Hae heti, ja katso itse!

Kokeile OmaLainaa ilmaiseksi. OmaLainan kautta kilpailutat joustoluoton korot kaikilla rahoittajilla ja pankeilla!

Usein kysyttyjä kysymyksiä joustoluoton koroista

Mikä on joustoluoton todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko (TVK) on prosentuaalinen luku, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset vuosittain, sisältäen kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten korot, palkkiot ja muut maksut. Se tarjoaa selkeän kuvan siitä, kuinka paljon lainan ottaminen todellisuudessa maksaa. TVK huomioi myös korkojen kertymisen ja mahdolliset muutokset laina-aikana.

Miten todellinen vuosikorko eroaa viitekorosta?

Viitekorko on yleensä rahoitusyhtiön oma korkoprosentti, joka saattaa perustua myös esim. Euribot viitekorkoon. Se on lähtökohta lainan koron laskemiselle, mutta se ei sisällä muita lainan kustannuksia, kuten palkkioita ja muita maksuja (esim. tilinhoitomaksuja). Todellinen vuosikorko (TVK) sen sijaan kuvaa kaikki lainan kustannukset kokonaisuudessaan, mukaan lukien korot ja muut kulut. TVK antaa siis tarkan kuvan lainan kokonaiskustannuksista.

Miten joustoluoton lainamäärä vaikuttaa korkoihin?

Lainamäärä voi vaikuttaa joustoluoton korkoihin, sillä suurempi lainamäärä voi johtaa korkeampiin korkoihin. Lainan riski pankin näkökulmasta kasvaa suuremmilla summilla, ja tämä voi heijastua korkeampana korkona. On tärkeää vertailla eri lainamääriä ja niiden vaikutuksia todelliseen vuosikorkoon (TVK) ennen päätöksen tekemistä.

Mitä muita tekijöitä tulee huomioida joustoluoton kustannuksissa?

Joustoluoton kustannuksiin vaikuttavat paitsi korko, myös muut kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitopalkkiot ja mahdolliset nostokulut. Nämä kulut voivat vaihdella eri lainantarjoajien välillä, joten on tärkeää tarkastella kokonaiskuvaa ennen lainan ottamista. Myös takaisinmaksuaika vaikuttaa kustannuksiin – pidemmällä aikavälillä maksetaan enemmän korkoja.

Miten voin vertailla eri joustoluottojen korkoja?

Paras tapa vertailla eri joustoluottojen korkoja on tarkastella niiden todellista vuosikorkoa (TVK). TVK sisältää kaikki lainan kustannukset ja antaa selkeän kuvan siitä, kuinka paljon lainan ottaminen todellisuudessa maksaa. Löydät todelliset vuosikorot myös Joustoluotto.net sivustolta.

Mitä hyötyä on vertailla eri lainojen korkoja?

Erilaisten joustoluottojen korkojen vertaileminen auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen ja säästämään rahaa. Valitsemalla lainan alhaisella todellisella vuosikorolla (TVK) voit minimoida lainan kokonaiskustannukset. Vertailemalla voit myös löytää lainan, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi ja tarpeisiisi.